infoTravels
...dă culoare călătoriei tale!
 
   Turismul pe regiuni

Al doilea fluviu al Europei ca dimensiuni, dupa Volga, Dunarea isi are izvoarele pe teritoriul Germaniei, in Muntii Padurea Neagra. In drumul sau spre varsare, Dunarea strabate Europa de la vest la est pe o lungime de 2860 km, adunandu-si apele de pe o suprafata de 805.300 km patrati. Dunarea intra in România in localitatea Baziaş. Hidrocentrala Portile de Fier II,  construita in anii 1977-1984, aval de prima la 80 km, constituie o noua aventura umana pentru bararea fluviului european. Ineditul era dat de insasi zona geografica. Aici sunt doua Dunari, Dunarea Mica si Dunarea Mare, fluviul fiind impartit de Ostrovul Mare - cea mai mare insula de pe Dunare de la Baziaş la Calarasi. S-au barat ambele brate ale Dunarii, pentru a se construi Centrala româno-iugoslava cu cele doua ecluze.
 


Decebal Rex- Dragan Fecit
Pe malul Dunarii, in apropiere de Orşova, este sculptat intr-o stanca uriaşa Capul lui Decebal, inalt de 40 m şi lat de 25 m. Statuia regelui dac este cea mai mare din Europa.
Aflat pe raza comunei Dubova, langa Orşova, judeţul Mehedinţi, golful Mraconia pare un colt rupt de lume. In zona pot fi practicate mai multe tipuri de turism: ecoturism, drumetii, vizitarea monumentelor istorice ce se gasesc de-a lungul Dunarii, pana spre Drobeta Turnu Severin, vizitarea manastirilor din zona, turism stiintific (in zona cazanelor ) intalnim specii rare de plante si animale)

Constructia a durat 10 ani 1994-2004

La Cazanele Mici - adancimea Dunarii atinge maximul: 120 de metri.

O croaziera pe Dunare este ceva de neuitat. Orasele-port Braila si Galati nu trebuie sa fie ratate, mai ales in data de 15 august, de ziua Marinei, jocurile marinaresti si defilarea navelor de lupta creeaza o atmosfera unica. De asemenea o plimbare pe faleza Dunarii la Braila va poate incarca bateriile. Vizitatorii Galatiului au sansa unei calatorii inedite pe Dunare, cu o corabie cu panze din secolul al XV-lea.
 
 
Dunarea la Braila - vaporul Mures si in fundal Moara Violatos
 
Canalul Dunare - Marea Neagra
 
 
Dunarea si barcile de pescuit, o imagine care strabate timpul
 
Podul de la Cernavoda - examenul de maturitate al ingineriei romanești